microfibre_single_use_nurse.jpg

Hoe reinigt uw zorgmedewerker?

De dagelijkse reiniging wordt uitgevoerd door de schoonmaakdienst en zij weten hoe het moet. Maar ook zorgmedewerkers hebben schoonmaaktaken zoals het reinigen van verpleegkundige materialen, apparatuur en het opruimen van "ongelukjes". Maar hoe doen ze dat? Zoals thuis of zoals het hoort?

Ervaringen van andere ziekenhuizen

Veel ziekenhuizen in Nederland hebben de schoonmaak & desinfectie door zorgverleners onder de loep genomen en concludeerden dat verbeteringen nodig zijn. Belangrijk, omdat ook dat deel van de schoonmaak bijdraagt aan een reductie van zorginfecties. Tenminste, als het goed gebeurt, anders werkt het juist contraproductief.
Tessa Lauret, ziekenhuishygiënist binnen het VUmc universitair ziekenhuis Amsterdam schreef wat haar afdeling infectiepreventie constateerde en hoe ze het significant verbeterden.
Lees het complete interview met Tessa Lauret.

Reinigingsconcept voor zorgmedewerkers.

Vileda Professional ontwikkelde een reinigingsconcept voor zorgmedewerkers. Gemakkelijk, effectief en professioneel. Op basis van disposable microvezeldoeken en moppen die getest zijn op het effectief verwijderen van bacteriën en virussen, zonder waslogistiek en zonder reinigingsproduct. Getest en beproeft door ziekenhuishygiënisten van diverse ziekenhuizen in Nederland en Vlaanderen.

Lees meer over het Single Use microvezel reinigingsconcept van Vileda Professional
of neem contact met ons op